Για 6 άτομα ()
1. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί και την χτυπάτε να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο για 5 λεπτά. Προσθέτετε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτετε και τον καφέ και χτυπάτε για ακόμα 3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρετε το παγωτό σε χωνάκια ή σε μπολ πασπαλισμένο με κόκκους καφέ.
Μπορείτε να βάλετε στο παγωτό και στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο.