Για 8 άτομα ()
1. Χωρίστε την κρέμα γάλακτος σε 2 μικρά μεταλλικά μπολ: 400ml και 150ml. Μοιράστε το κάθε είδος σοκολάτας, κομμένες σε μικρά κομμάτια, σεδύο διαφορετικά μεταλλικά μπολ.
2. Βάλτε τα 150ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίξτε τη στο μπολ με τη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε σε διάφανα ποτήρια την κρέμα λευκής σοκολάτας (στα 2/3 του ποτηριού) και βάλτε τα για 20’ στην κατάψυξη.
3. Βάλτε τα 400ml κρέμας γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τη να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη ρίξτε τη στο μπολ με την σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάλτε τα ποτήρια από την κατάψυξη μοιράστε την κρέμα σοκολάτας και ξαναβάλτε τα στην κατάψυξη για άλλα 20’.
4. Βγάλτε το γλυκό από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν το σερβίρετεκαι διακοσμήστε με λίγη τριμμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα.
Ανάμεσα στις στρώσεις της σοκολάτας βάλτε λίγο τριμμένο μπισκότο για να έχετε ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.