Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα για 7-8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μεχρι να μαραθούν. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε επανω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνετε πολύ καλά με το χέρι σας να ενωθούν καλά τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει και να αναμιχθούν καλύτερα οι γεύσεις.
3. Πλάθετε τα μπιφτέκι και τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνετε στον
αέρα του φούρνου στους 180 βαθμούς ή σε σχάρα με κάρβουνα για 20 λεπτά.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το πράσο με λίγη τριμμένη πατάτα μαζί με λίγο επίσης τριμμένο φινόκιο.