alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotokeftedakia top

Εύκολα, ανάλαφρα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα

ΚΟΤΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

kotokeftedakia top

Εύκολα, ανάλαφρα, γρήγορα και κυρίως πεντανόστιμα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 12€,

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σουπ. κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 λεμόνι κομμένο ακτινωτά στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο ρίχνετε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε με τα χέρια σας να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Πλάθετε με το μείγμα μικρά κεφτεδάκια.


2. Αραδιάζετε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.


3. Ψήνετε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τον μαϊντανό και το λεμόνι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε πεκορίνο ή όποιο άλλο τυρί σκληρό ελληνικό προτιμάτε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face