Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε τα καλαμπόκια μαζί με τον κουρκουμά και το αλάτι σε νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ο κουρκουμάς θα δώσει στα καλαμπόκια, εκτός από ιδιαίτερη γεύση, ένα γλυκό χρυσαφένιο χρώμα. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κόβετε τα καλαμπόκια στη μέση.
2. Αλείφετε τα καλαμπόκια με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το κόλιανδρο ή το κύμινο και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 10 -12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δείτε ότι αρχίζουν να ξεραίνονται κατά το ψήσιμο τα αλείφετε ξανά με βούτυρο.
Αν δεν σας αρέσει το κόλιανδρο ή το κύμινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα φρέσκο πράσινο πιπέρι .