alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kalaboki-anatolitiko-sta-karvouna topimage

Από παιδί τέτοια εποχή ονειρευόμουν αυτό το υπέροχο, ψητό, τραγανό, ολόγλυκο καλαμπόκι με το περίσσιο αλατάκι του να σκάει στο στόμα!! Πάντα όμως αναζητούσα εναλλακτική συνταγή, το ίδιο όμως απλή και νόστιμη όπως ταιριάζει στην ανεμελιά του καλοκαιριού. Έτσι κάπως ανακάλυψα την πικάντικη νότα που του δίνει το κόλιανδρο σε συνδυασμό με το βουτυράκι και τον λαμπερό κουρκουμά

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

kalaboki-anatolitiko-sta-karvouna topimage

Από παιδί τέτοια εποχή ονειρευόμουν αυτό το υπέροχο, ψητό, τραγανό, ολόγλυκο καλαμπόκι με το περίσσιο αλατάκι του να σκάει στο στόμα!! Πάντα όμως αναζητούσα εναλλακτική συνταγή, το ίδιο όμως απλή και νόστιμη όπως ταιριάζει στην ανεμελιά του καλοκαιριού. Έτσι κάπως ανακάλυψα την πικάντικη νότα που του δίνει το κόλιανδρο σε συνδυασμό με το βουτυράκι και τον λαμπερό κουρκουμά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 μεγάλα καλαμπόκια
  • 1/4 κουτ.γλυκ. κουρκουμά
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο ή κύμινο
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη λιωμένα

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα καλαμπόκια μαζί με τον κουρκουμά και το αλάτι σε νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ο κουρκουμάς θα δώσει στα καλαμπόκια, εκτός από ιδιαίτερη γεύση, ένα γλυκό χρυσαφένιο χρώμα. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κόβετε τα καλαμπόκια στη μέση.


2. Αλείφετε τα καλαμπόκια με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με το κόλιανδρο ή το κύμινο και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 10 -12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αν δείτε ότι αρχίζουν να ξεραίνονται κατά το ψήσιμο τα αλείφετε ξανά με βούτυρο.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει το κόλιανδρο ή το κύμινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά ένα φρέσκο πράσινο πιπέρι .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face