Για 12 άτομα ()
1. Ζεματάτε το λάχανο στην κατσαρόλα για 15 λεπτά περίπου. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και χωρίζετε τα φύλλα που θα γεμίσετε ένα ένα.
2. Ετοιμάζετε τη γέμιση: σε ένα μπολ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), προσθέτετε τις βρασμένες πατάτες , περασμένες από τον χονδρό τρίφτη, τα τριμμένα καρότα, το πλιγούρι στραγγισμένο, το ρύζι, τον μαϊντανό χοντροκομμένο, τον φρέσκο δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
3. Τυλίγετε τα λαχανόφυλλα με λίγη γέμιση κάθε φορά. Τα φτιάχνετε αρκετά σφιχτά, για να μην ανοίξουν στην κατσαρόλα.
4. Στρώνετε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας μερικά λαχανόφυλλα και πάνω βάζετε τους ντολμάδες. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, τον χυμό λεμονιού και συμπληρώνετε νερό, χωρίς όμως να τα σκεπάζει, για να μην λασπώσουν.
5. Τα σκεπάζετε από πάνω με ένα βαρύ πιάτο, ώστε να τα κρατάει.Βράζετε τους ντολμάδες για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στους λαχανοντολμάδες αυτούς λίγη μαύρη σταφίδα .