Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τα μανιτάρια κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και το πετάτε. Με ένα μυτερό μαχαιράκι αφαιρείτε και το καφετί μέρος γύρω από το κοτσάνι. Τα τοποθετείτε ανάποδα σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ.
2. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3΄. Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα μαζί με τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
4. Με ένα κουτάλι γεμίζετε μέχρι πάνω τα μανιτάρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 15΄ μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια τραγανή πυρόξανθη κρούστα.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb
Μπορείτε να έχετε φτιάξει τα μανιτάρια μέχρι το τελικό τους στάδιο και να τα τυλίξετε ένα ένα σε διάφανη μεμβράνη. Τα καταψύχετε αμέσως και όταν θέλετε να τα μαγειρέψετε τα βγάζετε από την κατάψυξη, τα απλώνετε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄.