Για 4 άτομα ()
1. Πλένετε, στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση. Τα βάζετε σε ένα μπολ και μαρινάρετε τα μανιτάρια με το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό.
2.Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι με αυγοδάρτη.
3. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα ρολάρετε τα μανιτάρια στο αλεύρι έπειτα στο μείγμα του αυγού και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
4. Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Τα αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε ένα μπολ που έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
5. Για τη σάλτσα ταρτάρ, αφού ψιλοκόψετε όλα τα υλικά τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη (την κάπαρη καλά θα ήταν πρώτα να την ξαρμυρίσετε για 10' σε χλιαρό νερό). Σερβίρετε τα παναρισμένα μανιτάρια συνοδεύοντας με τη σάλτσα ταρτάρ.
Καθώς πανάρετε τα μανιτάρια, βουτάτε τα χέρια σας σε μπολ με χλιαρό νερό ώστε να μην κολλάνε από το αυγό και τη φρυγανιά.