alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

manitaria tartar large

Η περίφημη συνταγή του ονομαστού Βιεννέζικου εστιατορίου Figlmuller για να απολαύσετε τα πιο τραγανά σνίτσελ μανιταριού

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ

manitaria tartar large

Η περίφημη συνταγή του ονομαστού Βιεννέζικου εστιατορίου Figlmuller για να απολαύσετε τα πιο τραγανά σνίτσελ μανιταριού

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σουπ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόγαλο
  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα light
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλυκ. κάπαρη τουρσί
  • 1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε, στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στη μέση. Τα βάζετε σε ένα μπολ και μαρινάρετε τα μανιτάρια με το χυμό του λεμονιού και το μαϊντανό.

 

2.Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι με αυγοδάρτη.

 

3. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και σε ένα τρίτο μπολ την τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα ρολάρετε τα μανιτάρια στο αλεύρι έπειτα στο μείγμα του αυγού και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.

 

4. Ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Τα αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε ένα μπολ που έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.


5. Για τη σάλτσα ταρτάρ, αφού ψιλοκόψετε όλα τα υλικά τα ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη (την κάπαρη καλά θα ήταν πρώτα να την ξαρμυρίσετε για 10' σε χλιαρό νερό). Σερβίρετε τα παναρισμένα μανιτάρια συνοδεύοντας με τη σάλτσα ταρτάρ.

 

mushrooms

ΧΡΗΣΙΜΟ

 Καθώς πανάρετε τα μανιτάρια, βουτάτε τα χέρια σας σε μπολ με χλιαρό νερό ώστε να μην κολλάνε από το αυγό και τη φρυγανιά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face