Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε το φιλέτο ανάλογα με την προτίμησή σας. 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά να το θέλετε λίγο ψημένο, 3 – 4 αν το θέλετε μέτρια ψημένο και 4 – 5 αν το θέλετε καλοψημένο. Το βγάζετε το σκεπάζετε ώστε να διατηρηθεί ζεστό και το αφήνετε στην άκρη.
2. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε δυνατή θερμοκρασία για 5 – 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλια ώστε να ξεκολλίσουν τα υπολείμματα του τηγανιού και αφήνετε να πάρει μια βράση.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό και το ρίχνετε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
4. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε το φιλέτο με πουρέ πατάτας ή καρότου.