Για 2 άτομα ()
1. Αφαιρέστε την μπριζόλα ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Τοποθετήστε τη σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στεγνώστε καλά. Αυτό θα βοηθήσει να στεγνώσει η επιφάνεια του κρέατος, κάνοντας μια καλύτερη κρούστα.
2. Επειδή το μαγείρεμα της μπριζόλας θα διαρκέσει πολύ λίγο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα υπόλοιπα υλικά κοντά σας, καθώς και ένα θερμόμετρο εσωτερικής θερμοκρασίας κρέατος και μια καθαρή πλάκα για να ακουμπήσετε την ψημένη μπριζόλα.
3. Πριν από το μαγείρεμα, πασπαλίστε απαλά την μπριζόλα με το αλάτι, φροντίζοντας να καλύψετε όλες τις πλευρές.
4. Ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι ,είναι το ιδανικό-σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά. Το τηγάνι πρέπει να καπνίζει λίγο, όταν θερμαίνεται σωστά.
5. Τοποθετήστε προσεκτικά την μπριζόλα στο ζεστό σκεύος και μαγειρέψτε στην πρώτη πλευρά μέχρι να αναπτυχθεί αρκετή κρούστα ώστε το κρέας να μην κολλάει πλέον στο τηγάνι, περίπου 1 λεπτό. Γυρίστε και μαγειρέψτε στην άλλη πλευρά για 1 λεπτό. Συνεχίστε το μαγείρεμα και γυρίζετε συνεχώς την μπριζόλα για 4 λεπτά.
6. Προσθέστε προσεκτικά το βούτυρο, το σκόρδο και τα βότανα στο τηγάνι. Αλλάξτε πλευρά στην μπριζόλα για άλλη μια φορά. Γυρίστε το τηγάνι έτσι ώστε το βούτυρο να πάει παντού και να περιλούσει την μπριζόλα. Ξεκινήστε τον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας της μπριζόλας σε συνολικό χρόνο μαγειρέματος 6 λεπτών. Το medium rare είναι περίπου στους 57ο C.
7. Μεταφέρετε την μπριζόλα σε μία επιφάνεια και διατηρείστε την ζεστή.
8. Ετοιμάστε τη σάλτσα μουστάρδας: Αδειάστε το λίπος από το μαγείρεμα και τα αρωματικά που ψήθηκαν με τη μπριζόλα, αλλά μην σκουπίσετε το τηγάνι.
9. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το θυμάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές.
10. Προσθέστε το κρασί ή τον ζωμό και ξύστε τα υπολείμματα από το κάτω μέρος του τηγανιού με μία ξύλινη κουτάλα. Μαγειρέψτε μέχρι να μειωθούν ελαφρά το υγρά, περίπου 1 λεπτό.
11. Προσθέστε τη μουστάρδα με μέλι της BRAVA , ανακατέψτε και αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Βυθίστε μέσα στη σάλτσα, το κρύο βούτυρο μέχρι να λιώσει.
12. Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε μια σανίδα κοπής και κόψτε σε λεπτές φέτες. Σερβίρετε αμέσως με τους χυμούς ή τη σάλτσα.
Για το σωστό ψήσιμο είναι απαραίτητη η χρήση θερμόμετρου.