alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MOSXARI-STIFADO-ME-KASTANA large

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Ο συνδυασμός κάστανο, καραμελωμένο πράσο και μοσχάρι είναι πραγματικά μοναδικός. Μια παραδοσιακή συνταγή, στην οποία δίνετε μια πιο πειραγμένη... εκδοχή προσθέτοντας τα πορτοκάλια, τα καραμελωμένα πράσα και την μαρμελάδα πορτοκάλι

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

MOSXARI-STIFADO-ME-KASTANA large

Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Ο συνδυασμός κάστανο, καραμελωμένο πράσο και μοσχάρι είναι πραγματικά μοναδικός. Μια παραδοσιακή συνταγή, στην οποία δίνετε μια πιο πειραγμένη... εκδοχή προσθέτοντας τα πορτοκάλια, τα καραμελωμένα πράσα και την μαρμελάδα πορτοκάλι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 25€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τα πράσα

  • 1 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το κρέας

  • 30 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 κιλό νουά σπάλας χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1/2 κιλό φρέσκα κάστανα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι θρυμματισμένα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 λίτρο ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 3 γαρίφαλα καρφωμένα σε 3 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε για 6΄ σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στον αέρα, στους 180ο C, τα κάστανα, αφού τα έχετε χαράξει σταυρωτά και τα έχετε βάλει σε λαμαρίνα φούρνου. Κατόπιν, τα ξεφλουδίζετε προσεκτικά.


2. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά.


3. Προσθέτετε το κρέας στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4΄-5΄. Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνετε για 10΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για 20΄.


4. Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα, και το θυμάρι μαζί με το ζεστό νερό. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 55΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά.


5. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου και, αν χρειάζεται, ρίχνετε κι άλλο νερό. Κλείνετε το καπάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15΄.


6. Για τα πράσα, ρίχνετε σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε τα καθαρισμένα και πλυμένα πράσα. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά και ρίχνετε την ζάχαρη. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αρχίζετε σιγά –σιγά να καραμελώνετε τα πράσα χωρίς όμως να σας καούν. Προσθέτετε την μαρμελάδα πορτοκάλι, το αλάτι και λίγο πιπέρι ανακατεύετε και αδειάζετε σε μια πήλινη σκεπαστή γάστρα.


7. Τοποθετείτε τα κάστανα και τις φλούδες πορτοκαλιού στην γάστρα μαζί και το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το κρέας , ανακινείτε καλά και κλείνετε με το καπάκι. Συνεχίζετε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 ακόμα λεπτά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για μοσχάρι να χρησιμοποιήσετε και χοιρινό κρέας λαιμό ή σπάλα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face