alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MOSXARISIA-FILETAKIA large

Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε λεπτοκομμένα μοσχαρίσια φιλετάκια, ακόμα και στο γκριλ του φούρνου

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

MOSXARISIA-FILETAKIA large

Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε λεπτοκομμένα μοσχαρίσια φιλετάκια, ακόμα και στο γκριλ του φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μοσχάρι φιλέτο, πάχους 1 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα σε κόκκους
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ.γλυκ. κάρυ κίτρινο
  • 10 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε καλά σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το μέλι, το κάρι, την πάπρικα, αλάτι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30΄.

 

2 Τοποθετείτε τα φιλετάκια σε μια λαδωμένη σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου στους 180 βαθμούς. Ψήνετε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για 10-15΄, ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλετε.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία:Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το πώς προτιμάτε το κρέας σας. Μέτρια ψημένο θα είναι σε 8΄ και καλοψημένο στα 15΄. Μπορείτε να το μαγειρέψετε και σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, σε 8΄.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face