alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

faki-salata large

Ιδιαίτερη σαλάτα, που συνδυάζει τις φακές με τις πράσινες ελιές, την κάππαρη και το τραγανό καρύδι σε αρμονική συνεύρεση με το ρόδι

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ

faki-salata large

Ιδιαίτερη σαλάτα, που συνδυάζει τις φακές με τις πράσινες ελιές, την κάππαρη και το τραγανό καρύδι σε αρμονική συνεύρεση με το ρόδι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες
  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. σπόρους από ρόδι
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. λεμόνι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις ελιές με άφθονο κρύο νερό. Ψιλοκόβετε την σάρκα τους σ' ένα μπολ, αφαιρώντας τα κουκούτσια.

 

2. Βράζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια αλατισμένο νερό για 30' *. Όταν απορροφήσουν το νερό τους και έχουν μαγειρευτεί χωρίς να λιώσουν, προσθέτετε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, την κάπαρη, το κύμινο και τη ρίγανη. Ανακατεύετε ζωηρά στην κατσαρόλα ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

 

3. Όταν κρυώσει λίγο το μείγμα, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ελιές, το καρύδι, τους σπόρους απ' το ρόδι και τον μαϊντανό. Αλατίστε με προσοχή. Σερβίρετε την σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε ψωμί ή «μέσα» σε φύλλα μαρουλιού.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Oι ελιές, είτε είναι πράσινες και υπόπικρες, είτε μαύρες και ελαφρά αλμυρές και ζαρωμένες, είτε παντρεμένες με διαφανή οξάλμη και ελαιόλαδο, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ορεκτικά ή συνοδευτικά των ελληνικών γευμάτων. Η μέση ετήσια κατανάλωση βρώσιμων ελιών στην Ελλάδα είναι τρία κιλά ανά άτομο.

*O χρόνος βρασίματος της φακής, όπως και όλων των οσπρίων, είναι ενδεικτικός καθώς εξαρτάται από την ποιότητα, την εντοπιότητά τους αλλά και το πόσο φρέσκα είναι. Τα φρέσκα βράζονται πιο γρήγορα από τα όσπρια περσινής σοδειάς.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face