alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mpourdeto me skorpines top 04 09 2016

Ένα κλασσικό Κερκυραϊκό πιάτο με σκορπίνα κοκκινιστή και μια ιδέα από αστεροειδή γλυκάνισο . Ένα πιάτο να γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά.

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΕΣ

mpourdeto me skorpines top 04 09 2016

Ένα κλασσικό Κερκυραϊκό πιάτο με σκορπίνα κοκκινιστή και μια ιδέα από αστεροειδή γλυκάνισο . Ένα πιάτο να γλύφεις τα δάχτυλα σου από την νοστιμιά.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 28€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 mL ζωμός ψαριού
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ.γλυκ. ντομάτα πελτέ
  • 1 κουτ. σουπ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το μέχρι να μαλακώσει.


2. Προσθέστε τις σκορπίνες , τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , τα φύλα δάφνης και τον μαϊντανό.


3. Σοτάρετε τα όλα μαζί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 3΄-4΄ ώστε να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.


4. Σβήστε με το κρασί και αφήστε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν ρίξτε τον ντοματοπολτό και τον ζωμό ψαριού.


5. Προσθέστε την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας. Κατεβάστε την θερμοκρασία και αφήστε να βράσουν για 15΄.


6. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα κεφάλια με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια πιατέλα.


7. Πολτοποιήστε τον ζωμό που έμεινε στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.

 

8. Περάστε την από ένα σουρωτήρι και βάλτε την σε μια άλλη κατσαρόλα.


9. Φιλετάρετε την σάρκα των ψαριών με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος και ρίξτε τα φιλέτα μέσα στην κατσαρόλα με την περασμένη σάλτσα.


10. Αλατοπιπερώστε και σιγομαγειρέψτε με κλειστό το καπάκι για 10΄.


11. Σερβίρετε το φαγητό καυτό σε βαθύ πιάτο μαζί με την σάλτσα.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να το φτιάξετε και με άλλα ψάρια, όπως κοκκινόψαρο και φαγκρί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face