Για 6 άτομα ()
1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και τον στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2. Φτιάχνετε το κουρκούτι ενώνοντας σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη την μπύρα, τα βότανα και το πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί για να μην έχει «κόμπους» από αλεύρι.
3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα ρίχνετε το ηλιέλαιο σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά. Βουτάτε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζετε στο ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τον μπακαλιάρο με μια τρυπητή κουτάλα και τον τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει. Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό. Συνοδεύετε με σκορδαλιά ή μια πράσινη σαλάτα.
Εκτός από θυμάρι μπορείτε να προσθέσετε και δενδρολίβανο