Για 6 άτομα ()
1. Αραδιάζετε τα καρότα για το ντρέσινγκ καθαρισμένα και πλυμένα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη, το μπαλάσμικο και λίγο αλατοπίπερο. Κλείνετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε τα υπόλοιπα καρότα τα τρίβετε και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το αμύγδαλο, τις σταφίδες, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Παίρνετε ένα μπλέντερ και ρίχνετε μέσα τα ψημένα καρότα μαζί με την σάλτσα τους, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και λίγο αλάτι. Γυρίζετε τον διακόπτη και πολτοποιείτε το μείγμα. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσιγκ αυτό και σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε στην σαλάτα αυτή να προσθέσετε και λίγο ξυσμένο λάχανο μαζί με ένα δυο κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο.