alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

praso-salata top

Είναι εντυπωσιακή η ευχάριστη μίξη των αρωμάτων του πράσου, του σκόρδου και του θυμαριού με την ελάχιστη παρεμβολή της γλυκιάς σταφίδας να δίνει τον τόνο. Χρησιμοποιήστε το λευκό μέρος του πράσου και μόνο το πολύ τρυφερό από τα φύλλα του

ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

praso-salata top

Είναι εντυπωσιακή η ευχάριστη μίξη των αρωμάτων του πράσου, του σκόρδου και του θυμαριού με την ελάχιστη παρεμβολή της γλυκιάς σταφίδας να δίνει τον τόνο. Χρησιμοποιήστε το λευκό μέρος του πράσου και μόνο το πολύ τρυφερό από τα φύλλα του

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 7 μεγάλα πράσα ή δυο ματσάκια αγριόπρασα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.γλυκ. θυμάρι
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σουπ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδες
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα πράσα σε κομμάτια περίπου των 5 εκ. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε μα μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
2. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ ελαφρά και σε χαμηλή θερμοκρασία το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει (χωρίς όμως να καεί).
3. Αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε τα καρότα το θυμάρι και το κρασί, ανακατεύετε απαλά και βράζετε για 10 λεπτά περίπου.
4. Κατόπιν, ρίχνετε τις σταφίδες, το αλάτι κι πιπέρι, και συνεχίζετε το μαγείρεμα, η σάλτσα θα πρέπει να απορροφήσει όλα τα υγρά της.
5. Τοποθετείτε τα πράσα σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εξαιρετική σαλάτα για να συνοδέψετε ψητά κρέατα σχάρας ή φούρνου



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face