Για 4 άτομα ()
1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα πράσα σε κομμάτια περίπου των 5 εκ. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Τα αφαιρείτε μα μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να στραγγίσουν.
2. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ ελαφρά και σε χαμηλή θερμοκρασία το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει (χωρίς όμως να καεί).
3. Αφαιρείτε το σκόρδο, προσθέτετε τα καρότα το θυμάρι και το κρασί, ανακατεύετε απαλά και βράζετε για 10 λεπτά περίπου.
4. Κατόπιν, ρίχνετε τις σταφίδες, το αλάτι κι πιπέρι, και συνεχίζετε το μαγείρεμα, η σάλτσα θα πρέπει να απορροφήσει όλα τα υγρά της.
5. Τοποθετείτε τα πράσα σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα και τα σερβίρετε ζεστά.
Εξαιρετική σαλάτα για να συνοδέψετε ψητά κρέατα σχάρας ή φούρνου