alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kotopoulo-parmezana top

Χορταστική σαλάτα με ολόκληρες μπουκιές κοτόπουλου, μπόλικη πρασινάδα και ένα ενδιαφέρον τυρί που σπάει την μονοτονία

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

kotopoulo-parmezana top

Χορταστική σαλάτα με ολόκληρες μπουκιές κοτόπουλου, μπόλικη πρασινάδα και ένα ενδιαφέρον τυρί που σπάει την μονοτονία

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κομμένα κάθετα σε μικρά φιλέτα
  • 3 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια παρμεζάνα ή Σαν Μιχάλη Σύρου , τριμμένη
  • 3 φλιτζάνια ρόκα
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στα δυο
  • 1 μεγάλο αγγούρι ή δύο μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • 8 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και στη συνέχεια τα βουτάτε στο ασπράδι του αυγού και αμέσως μετά στην παρμεζάνα ή στο Σαν Μιχάλη. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


2. Βάζετε σε ένα μπολ την ρόκα, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι και τα μισά φύλλα βασιλικού. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.


3. Βγάζετε από τον φούρνο τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα «φυτεύετε» ανάμεσα στην σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με μπουτάκια κοτόπουλου που είναι σαφώς πιο τρυφερά



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face