
Παραλλαγή του Κρητικού ντάκου, πρώτο ξαδερφάκι της μόστρας Μυκόνου, αλλά με την υπογραφή της Καλυμνιώτικης γαστρονομίας. Αυτός ο ντάκος είναι διαφορετικός γιατί γίνεται με εφτάζυμα παξιμάδια και μπόλικο μαύρο σουσάμι.
ΜΙΡΜΙΖΕΛΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Παραλλαγή του Κρητικού ντάκου, πρώτο ξαδερφάκι της μόστρας Μυκόνου, αλλά με την υπογραφή της Καλυμνιώτικης γαστρονομίας. Αυτός ο ντάκος είναι διαφορετικός γιατί γίνεται με εφτάζυμα παξιμάδια και μπόλικο μαύρο σουσάμι.
Χρόνος προετοιμασίας:
6 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:
0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Θρεπτικά συστατικά
(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αν το εφτάζυμο ή το σταρένιο παξιμάδι είναι σκληρό το βρέχετε ελαφρά με λίγο κρύο νερό μόλις για 1΄.
2. Το σπάτε σε κομμάτια και το βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε από πάνω τις ντομάτες, τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις ελιές, την κάπαρη, το δυόσμο. Πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι. Αλατίζετε και αφήνετε την σαλάτα να «σταθεί» στο ψυγείο για 10΄ ώστε να κατεβάσει τα υγρά της.
3. Βγάζετε από το ψυγείο και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Σερβίρετε αμέσως.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα.
ΣΧΟΛΙΑ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.