Για 8 άτομα ()
1. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο το αλάτι το πιπέρι, την άλμη από την κάπαρη, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
2. Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το ξεπλένετε, το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κάπαρη, τα κρεμμυδάκια τουρσί, τα φύλλα μαϊντανού και την σάλτσα και ανακατεύετε καλά να ενωθούν υλικά. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα πιατέλα και σερβίρετε.
Μπορείτε αν θέλετε να πασπαλίσετε τη σαλάτα με λίγες φλούδες παρμεζάνας. Χρησιμοποιήστε ότι ζυμαρικό σας αρέσει.