alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata top

Τα Μανιατικα λαλάγγια ειναι ίσως η πιο νόστιμη παραλλαγή των ελληνικών κρουτόν με υπέροχη τραγανή υφή, τοσο ταιριαστά με τις πράσινες σαλάτες

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΛΑΛΑΓΓΙΑ

salata top

Τα Μανιατικα λαλάγγια ειναι ίσως η πιο νόστιμη παραλλαγή των ελληνικών κρουτόν με υπέροχη τραγανή υφή, τοσο ταιριαστά με τις πράσινες σαλάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
  • 1 στήθος κοτόπουλο ή δυο μπουτάκια φιλέτο
  • 2 κουτ. σουπ. μυζήθρα ξηρή τριμμένη
  • 7 - λαλάγγια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. θυμάρι
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα

Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε το κοτόπουλο στην σχάρα για 25 - 30 λεπτά, αφού το αφήσετε να μαριναριστεί με λίγο αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το μείγμα από λεμόνι, ελαιόλαδο και μουστάρδα. Αφου ψηθεί καλά το κόβετε σε μπουκιές.


2. Ρίχνετε τα υλικά για την σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και πρόσθετε δυο σταγόνες χλιαρό νερό. Κλείνετε το καπάκι και ανακινείτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.


3. Αδειάσετε την πράσινη σαλάτα σε ένα ευρύχωρο μπολ και πρόσθετε το κοτόπουλο, μια κουταλιά της σούπας μυζήθρα και την σάλτσα. Ανακατεύετε καλά με το χέρι σας ή με δυο κουταλιά και μεταφέρετε την σαλάτα σε μια σαλατιέρα.


4. Τοποθετείτε από πάνω τα λαλάγγια αφού τα κόψετε σε κομμάτια, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σύγκλινο Μάνης.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face