Για 6 άτομα ()
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα φέρνετε σε βρασμό. Μόλις πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα για το σερβίρισμα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τον κιμά με το αυγό, τη βρώμη, ¼ φλιτζάνι σάλτσα, τα αλάτια, το πιπέρι και το αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα καλά και σχηματίζετε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
3. Ψήνετε το μπέικον στον φούρνο ως εξής. Απλώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι και αραδιάζετε επάνω τις φέτες με το μπέικον. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί.
4. Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 6 λεπτά από τη μια πλευρά τα αλείφετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά. Γυρνάτε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
5. Συναρμολογείτε τα μπέργκερ ως εξής: Κόβετε το ψωμάκι και στην μια φέτα βάζετε μια φέτα τυρί, 1 κουτ. γλυκ. καραμελωμένο κρεμμύδι, το μπιφτέκι, την BBQ sauce BRAVA, τη ντομάτα, το μπέικον και τέλος την άλλη φέτα ψωμιού. Σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε να παραλείψετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μπορείτε να βάλετε ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και λίγο μαρούλι.