alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

manitarospoupa top 17 02 2016

Εύκολη, γρήγορη, ζεστή και με τόσο απλά και  γήινα ελληνικά υλικά που δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο ιδανικό για την μέση του Φλεβάρη που μας κάνει την χάρη να μας αφήσει ακόμα και να βγούμε στην εξοχή…

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

manitarospoupa top 17 02 2016

Εύκολη, γρήγορη, ζεστή και με τόσο απλά και  γήινα ελληνικά υλικά που δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο ιδανικό για την μέση του Φλεβάρη που μας κάνει την χάρη να μας αφήσει ακόμα και να βγούμε στην εξοχή…

Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ημ. 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο και λαχανικά
  • 1/2 κιλό διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά, πόρτο μπέλο)
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 mL γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σουπ. τραχανά γλυκό

Για το ζωμό

  • φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • Λίγο σέλινο ή σελινόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζωμό:


Βράζουμε σε 2 λίτρα νερό, όλα τα υλικά μαζί, για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα τα σουρώνουμε.


Για τη μανιταρόσουπα:


1. Ψιλοκόβουμε όλα τα μανιτάρια. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο μαζί. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ζωμό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.


2. Έπειτα, ρίχνουμε τον τραχανά και τα βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν δεν σας αρέσει ο τραχανάς, δοκιμάστε την με ρύζι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face