Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί.
3. Ρίχνετε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και τη βανίλια συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε τον κάδο από τα μίξερ διπλώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, τη σαντιγί στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
4. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε τον έναν από τους δύο δίσκους κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του τα ¾ της κρέμας. Τοποθετείτε από πάνω τον δεύτερο δίσκο κέικ και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και τα γκρανμπερις και σερβίρετε.
Μπορείτε να το στολίσετε και με φρέσκους σπόρους ροδιού.