alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

christmas victoria cake top

Κέικ ακριβώς δεν το λες αλλά ούτε και τούρτα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα υπέροχο γλυκό με εντυπωσιακή εμφάνιση και μια απαλή βελούδινη κρέμα!!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ VICTORIA CAKE

christmas victoria cake top

Κέικ ακριβώς δεν το λες αλλά ούτε και τούρτα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα υπέροχο γλυκό με εντυπωσιακή εμφάνιση και μια απαλή βελούδινη κρέμα!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη

Για το κέικ

  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα γκρανμπερις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και λείο. Στρώνετε δυο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 εκ. με αντικόλλητικό χαρτί και μοιράζετε το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια τους με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κέικ. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν πιέζετε την επιφάνειά τους και αυτή επανέρχεται στην αρχική της θέση. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 10 στα ταψιά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


2. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί.


3. Ρίχνετε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κονιάκ και τη βανίλια συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε τον κάδο από τα μίξερ διπλώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, τη σαντιγί στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.


4. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε τον έναν από τους δύο δίσκους κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά του τα ¾ της κρέμας. Τοποθετείτε από πάνω τον δεύτερο δίσκο κέικ και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και τα γκρανμπερις και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το στολίσετε και με φρέσκους σπόρους ροδιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face