Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό. Ρίχνετε σιγά – σιγά νερό και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
2. Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό και κόβετε με κουπ πατ δίσκους διαμέτρου 4-5 εκ. Ανασηκώνετε τις άκρες κάθε δίσκου ώστε να δημιουργήσετε μια «φωλιά» όπου θα βάλετε τη γέμιση.
3. Για τη γέμιση, ανακατεύετε με ένα πιρούνι, το ανθότυρο με τη ζάχαρη, και προσθέτετε το αλεύρι και αυγά που έχετε πριν χτυπήσει ελαφρά, τη μαστίχα και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα παχύρρευστο ομοιόμορφο μείγμα.
4. Γεμίζετε κάθε δίσκο ζύμης με μια κουταλιά από τη γέμιση. Τοποθετείτε τα μελιτίνια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.
Μπορείτε να τα περιχύσετε όταν είναι ζεστά με μέλι όπως τα σερβίρουν στη Μύκονο.