Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Σπάτε τα αυγά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Στρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και επάνω του τοποθετείτε ένα ορθογώνιο τσέρκι 22x33 εκ. Αδειάζετε το μείγμα για το κέικ, το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και ψήνετε στους 150 βαθμούς, στον αέρα για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι.
3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε μεχρί να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
4. Παρασκευάζετε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και το αφήνετε και κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρώς. Πλένετε, καθαρίζετε, στραγγίζετε και κόβετε τις φράουλες τη μέση.
5. Φτιάχνετε το γλυκό. Μεταφέρετε το κέικ, χωρίς να το βγάλετε από το τσέρκι, σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, απλώνετε στην επιφάνειά του, ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την κρέμα. Αραδιάζετε τις φράουλες πάνω από την κρέμα και στη συνέχεια τις καλύπτετε το κρύο και ελαφρώς πηκτό ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
6. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε περνώντας ένα μαχαιράκι περιμετρικά από τα τοιχώματα του τσερκιού και τραβώντας το με προσοχή προς τα πάνω, και σερβίρετε.
Βεβαιωθείτε ότι το ζελέ έχει αρχίσει να πήξει γιατί αν το ρίξετε ενώ είναι ακόμα ζεστό υγρό υπάρχει κίνδυνος να περάσει από την κρέμα και να μουλιάσει το κέικ.