alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cake ypobrixio top

Είναι από τις λίγες φορές που θεωρώ ότι ένα κέικ ταιριάζει τόσο πολύ με ένα παραδοσιακότατο ελληνικό γλύκισμα που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι δροσερό νερό

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

cake ypobrixio top

Είναι από τις λίγες φορές που θεωρώ ότι ένα κέικ ταιριάζει τόσο πολύ με ένα παραδοσιακότατο ελληνικό γλύκισμα που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε με ένα ποτήρι δροσερό νερό

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 κρόκους αυγών
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 1/4 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 350 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο

  • 3/4 κιλό βανίλια υποβρύχιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους και τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

 

2. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνη και βράζετε το μείγμα μέχρι να πήξει. Αποσύρετε από το φωτιά και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

 

3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Στο μείγμα του κέικ που έχει κρυώσει, προσθέτετε τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιου και την αμυγδαλόψιχα. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, διπλώνετε στο μείγμα, με απαλές κινήσεις την μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.


4. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ σε ένα τετράγωνο ταψί 30x30εκ., το απλώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

 

5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Ρίχνετε τη βανίλια υποβρύχιο σε ένα κατσαρολάκι, και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει και να γίνει σαν παχύρευστο σιρόπι. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε 2 – 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστική στο υποβρύχιο την ώρα που το λιώνετε, έτσι ώστε να πάρετε ένα ροζ γλάσο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face