Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 - 7 λεπτά. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
3. Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα και τη μερέντα και μόλις ενωθούν στο μείγμα, χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 3 λεπτά.
4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 22x33εκ. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά.
5. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και τη μερέντα και την τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η μερέντα, περίπου 5 λεπτά. αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλάσο να κρυώσει για 30 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ ντύνοντάς το με μαλτίζερς όσο το γλάσο είναι ακόμα ζεστό.