alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik merenda top

Και κάπως έτσι ένα απλό κέικ αποκτά την γλύκα και την γεύση της πραλίνας φουντουκιού

ΚΕΙΚ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΑΣΟ

keik merenda top

Και κάπως έτσι ένα απλό κέικ αποκτά την γλύκα και την γεύση της πραλίνας φουντουκιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για το γλάσο

  • 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σουπ. μερέντα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/4 κιλό βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • 5 κουτ. σουπ. μερέντα
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σερβίρισμα

  • 1/4 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, τις βανίλιες, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 - 7 λεπτά. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.


3. Ρίχνετε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού, το γάλα και τη μερέντα και μόλις ενωθούν στο μείγμα, χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, περίπου 3 λεπτά.


4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 22x33εκ. Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά.


5. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.


6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα και τη μερέντα και την τοποθετείτε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η μερέντα, περίπου 5 λεπτά. αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλάσο να κρυώσει για 30 λεπτά. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ ντύνοντάς το με μαλτίζερς όσο το γλάσο είναι ακόμα ζεστό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face