alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xaroupi cake top

Είναι απίστευτα νόστιμο και ιδιαίτερο κείκ, σε γεύση και υφή! Μοιάζει τόσο πολύ με σοκολατένιο που μπορεί να ξεγελάσει και τους πιο εκπαιδευμένους ουρανίσκους!!!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ

xaroupi cake top

Είναι απίστευτα νόστιμο και ιδιαίτερο κείκ, σε γεύση και υφή! Μοιάζει τόσο πολύ με σοκολατένιο που μπορεί να ξεγελάσει και τους πιο εκπαιδευμένους ουρανίσκους!!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο ή τύπο Κερκύρας
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο γίδινο
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι χαρουπάλευρο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σιρόπι

  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέ¬χρι να ανακατευθεί καλά όλο το μείγμα. Στο τέλος προ¬σθέτετε το κονιάκ και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέι¬κιν, το χαρουπάλευρο και τις βανίλιες.


2. Αδειάζετε το κέικ σε ένα ορθογώνιο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο, όταν ροδοκοκκινίσει η επι¬φάνεια του και ξεκολλούν οι άκρες του από τα τοιχώματα του ταψιού. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά περίπου από την στιγμή που θα πάρουν βράσει και λίγο πριν το αποσύρετε από τη φωτιά προ¬σθέτετε τη βανίλια και το λεμόνι. Έτσι όπως είναι ζεστό και καλά δεμένο, το ρίχνετε λίγο- λίγο πάνω από το γλυ¬κό, φροντίζοντας να πάει παντού.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την επικάλυψη. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.


5. Περιχύνετε το κέικ με το μείγμα της επικάλυψης, αφήνετε για 10 με 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με μαργαρίνη για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face