alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kolokithopita bromi top

Υγιεινή και νόστιμη με μια αναπάντεχη υφή και γεύση αφού η γλυκιά κίτρινη κολοκύθα παντρεύεται ιδανικά με την μαύρη σοκολάτα

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

kolokithopita bromi top

Υγιεινή και νόστιμη με μια αναπάντεχη υφή και γεύση αφού η γλυκιά κίτρινη κολοκύθα παντρεύεται ιδανικά με την μαύρη σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας
  • 1/2 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κιλό μαργαρίνη, λιωμένη
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.


2. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.


3. Προσθέτετε την σοκολάτα, την κανέλα και το μέλι και ανακατεύετε καλά.


4. Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την πίτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο γαρίφαλο ή μοσχοκάρυδο τριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face