Για 10 άτομα ()
1. Ρίχνετε κάδο του μίξερ 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο σε κύβους και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ¾ φλιτζάνι γάλα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
2. Χωρίστε το μείγμα σε τρία μπολ. Στο ένα μπολ ρίχνετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε η ζύμη να χρωματιστεί ροζ ομοιόμορφα. Στο δεύτερο προσθέτετε το κακάο, την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το λευκό μείγμα στην άκρη κατα μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Στη συνέχεια παράλληλα αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα και τέλος το ροζ.
4. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Μπορείτε αν θέλετε να το πασπαλίσετε με λιγη άχνη ζάχαρη.