Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τις κρέπες. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και τα αυγά και τα χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή χυλό.
2. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια ενός μέτριου αντικολλητικού τηγανιού και το βάζετε να ζεσταθεί. Γεμίζετε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με το μείγμα της ζύμης και το χύνετε στο τηγάνι. Κουνώντας περιστροφικά το τηγάνι απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί από την μια πλευρά για 2 λεπτά και στη συνέχεια την γυρίζετε με προσοχή ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρετε από το τηγάνι και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες κρέπες.
3. Φτιάχνετε τη γεμιση. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και ½ φιτζάνι κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
4. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι. Διπλώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πανω, την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο μείγμα της σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
5. Φτιάχνετε την τούρτα. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε μια κρέπα και απλώνετε την επιφάνειά της, ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σικολόνης λίγη από την κρέμα. Δεν χρειάζετε πολύ κρέμα ίσα να καλύψετε την κρέπα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Τέλος καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτα με κρέμα. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα καρύδια και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολάτα bitter ή λευκη με τριμμένο φουντούκι.