alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta karuda top 21 02 2016

Δροσερή, απίστευτα elegant και κλασάτη αυτή η τούρτα με λιμοντσέλο και καρύδα είναι ό,τι πιο όμορφο και γευστικό μπορείτε να φτιάξετε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!!

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑ ΜΕ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ

tourta karuda top 21 02 2016

Δροσερή, απίστευτα elegant και κλασάτη αυτή η τούρτα με λιμοντσέλο και καρύδα είναι ό,τι πιο όμορφο και γευστικό μπορείτε να φτιάξετε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!!

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για γαρνίρισμα

  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη κρέμα

  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 3 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους

Για την κρέμα

  • 500 mL γάλα αγελαδινό πλήρες
  • ξύσμα λεμονιού
  • 45 γρ. κορν φλαουρ

Για το πανεσπάνι

  • 70 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 6 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 6 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 mL νερό
  • 6 mL λιμοντσέλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παντεσπάνι

 

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Καλύψτε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με λαδόκολλα και αφήστε τη στην άκρη. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε τα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.


2. Σε ένα μπολ ρίξτε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός ρίχνοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.


3. Σε άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και την τριμμένη καρύδα. Ρίξτε το μείγμα αλευριού μέσα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν, προσθέστε σιγά σιγά τη μαρέγκα και αναμείξτε απαλά.


4. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για 40’ στη μεσαία σχάρα.


5. Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και ξεφορμάρετε το παντεσπάνι αναποδογυρίζοντάς το σε μια σχάρα ή πιατέλα. Στη συνέχεια κόψτε το οριζοντίως, ώστε να έχετε 3 δίσκους. Κρατήστε τους 2 και κόψτε τον τρίτο σε κύβους, τους οποίους θα τοποθετήσετε σε μπολ.

 

Για το σιρόπι


6. Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 2’-3’ και αποσύρετε από τη φωτιά.


7. Μόλις κρυώσει προσθέστε το λιμοντσελο . Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τους κύβους παντεσπανιού και αφήστε να μουλιάσουν για 1 ώρα περίπου.


Για την κρέμα


8. Σε ένα μπολ ρίξτε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.


9. Βάλτε τη ζάχαρη και το 1/3 της ζάχαρης σε μια κατσαρόλα. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει.


10. Στο μεταξύ, βάλτε τους κρόκους σε άλλο μπολ και χτυπήστε τους με αυγοδάρτη. Προσθέστε το κορνφλάουρ και τη υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατέψτε.


11. Μόλις βράσει το γάλα ρίξτε μερικές κουταλιές στο μείγμα με τους κρόκους. Ανακατέψτε ξανά και μετά μεταφέρετέ το στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη πάνω στη φωτιά μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις.


12. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη μαρέγκα. Ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.


13. Μοντάρετε την τούρτα. Πάρτε το ένα παντεσπάνι. Απλώστε από πάνω λίγη κρέμα. Βάλτε το άλλο παντεσπάνι από πάνω και καλύψτε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο 2 ώρες για να σφίξει και μετά σερβίρετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face