Για 12 κομμάτια ()
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι. Στη συνέχεια ρίχνεται την κανέλλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το γλυκό του κουταλιού. Ρίχνεται τα καρύδια και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις έχετε μουσκέψει για μισή τουλάχιστον ώρα στο γλυκό κρασί. Χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός.
2. Στο τέλος ρίχνεται το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
3. Αδειάζετε σε αλευρωμένο στρογγυλό ταψί 30 εκ. και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστλασεις πάνω-κάτω.
Για περισσότερη ασφάλεια, προσθέστε ένα κουτ.του γλυκού σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό πορτοκάλι, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι η ζύμη θα φουσκώσει.