Για 8 κομμάτια ()
1. Λιώνετε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Δεν το αφήνετε να κάψει.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα αφήνετε στην άκρη.
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν , την κρέμα γάλακτος και την εσάνς πικραμύγδαλου σε αφράτη μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε το μείγμα των αυγών το αλεύρι και την αμυγδαλόψυχα. Προσθέστε την μαρέγκα και με κυκλικές κινήσεις, διπλώστε τη μέσα στο μείγμα.
4. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και ρίξτε το μείγμα σας. Πασπαλίστε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου ς 170ο C για 1 ώρα. Θα έχει ψηθεί , αν βάλετε στη μέση του κέικ σας ένα πιρούνι και όταν το βγάλετε δεν έχει μείνει ζύμη πάνω στα δοντάκια του πιρουνιού.
Mπορείτε εάν δεν σας αρέσει η γεύση του πικραμύγδαλου, να την αντικαταστήσετε με εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού.