alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

keik amugdalou top 26 11 2016

Υπέροχο διακριτικό άρωμα και ευγενική υφή!

ΚΕΙΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

keik amugdalou top 26 11 2016

Υπέροχο διακριτικό άρωμα και ευγενική υφή!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 mL κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλυκ. εσάνς πικραμύγδαλου
  • 1 φλιτζάνι φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Δεν το αφήνετε να κάψει.


2. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα αφήνετε στην άκρη.


3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους έναν-έναν , την κρέμα γάλακτος και την εσάνς πικραμύγδαλου σε αφράτη μαρέγκα τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με μια σπάτουλα ενσωματώνετε το μείγμα των αυγών το αλεύρι και την αμυγδαλόψυχα. Προσθέστε την μαρέγκα και με κυκλικές κινήσεις, διπλώστε τη μέσα στο μείγμα.


4. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και ρίξτε το μείγμα σας. Πασπαλίστε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου ς 170ο C για 1 ώρα. Θα έχει ψηθεί , αν βάλετε στη μέση του κέικ σας ένα πιρούνι και όταν το βγάλετε δεν έχει μείνει ζύμη πάνω στα δοντάκια του πιρουνιού.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Mπορείτε εάν δεν σας αρέσει η γεύση του πικραμύγδαλου, να την αντικαταστήσετε με εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face