alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

TOURTA MOKA topimage

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό στον κόσμο της γεύσης από τις παιδικές μνήμες. Γιατί πάντα τα γαστρονομικά μας μητρώα κάνουν αναγωγή σε αυτές. Μπορεί ένα άρτιο γλυκό του ζαχαροπλαστείου να μας ευχαριστεί, αλλά ένα γλυκό της μαμάς μας συγκινεί πάντα

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ ΜΕ ΣΑΒΟΥΑΓΙΑΡ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

TOURTA MOKA topimage

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό στον κόσμο της γεύσης από τις παιδικές μνήμες. Γιατί πάντα τα γαστρονομικά μας μητρώα κάνουν αναγωγή σε αυτές. Μπορεί ένα άρτιο γλυκό του ζαχαροπλαστείου να μας ευχαριστεί, αλλά ένα γλυκό της μαμάς μας συγκινεί πάντα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 2 φλιτζάνια τρούφα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 10 κερασάκια μαρασκίνο ή γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο

Για τα αμύγδαλα καραμελέ

  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα
  • 7 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 4 σταγόνες λεμόνι

Για τη βάση

  • 30 μπισκότα πτι-μπερ ή σαβουαγιάρ
  • 2 κουτ. σουπ. καφέ στιγμιαίο
  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα ζεστό

Για τη κρέμα

  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 3 αυγά (2 ασπράδια, 3 κρόκους)
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών, έπειτα ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


2. Χτυπάτε σε ένα δεύτερο παγωμένο μπολ μετρίου μεγέθους με το μίξερ χειρός και το εξάρτημα σύρμα τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν κορυφούλες και να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο μείγμα πολύ απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.


3. Για να φτιάξετε το σιρόπι για τα μπισκότα: σε ένα μπολ βάζετε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.


4. Για τα αμύγδαλα καραμελέ: Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο με την ζάχαρη. Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα ολόκληρα και ξεφλουδισμένα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν ένα σκούρο χρώμα καραμέλας. Τα αδειάζετε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν εντελώς ώστε να μπορείτε να τα ξεκολλήσετε και να τα θρυμματίσετε στον κάδο του μπλέντερ.


5. Μοντάρετε τη τούρτα: Σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 20-25 εκ. που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί ή δίσκο βάζετε μια στρώση μπισκότα στο κάτω μέρος, αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει στο σιρόπι του καφέ, συνεχίζετε με τη κρέμα και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.


6. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε κρύο μπολ έχοντας προσθέσει και την ζάχαρη άχνη. Καλύπτετε με μία σπάτουλα σιλικόνης όλη την τούρτα με τη σαντιγί. Βάζετε την τούρτα για μισή ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και πασπαλίζετε με την τρούφα. Αν θέλετε, κάνετε ροζέτες με τη σαντιγί και τοποθετείτε επάνω τα κερασάκια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Εναλλακτικά, μπορείτε να γαρνίρετε με αμύγδαλο καβουρδισμένο, ή πολύχρωμη τρούφα. Η τούρτα διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face