Για 8 κομμάτια ()
Βουτυρώνετε μια μεγάλη φόρμα κέικ και καλύπτετε τον πάτο της με την καραμέλα. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα ταψί και αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για το κέικ: προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικινπάουντερ, τη σόδα και το κακάο. Ρίχνετε το 1/3 από το μείγμα του αλευριού και το 1/2 από το ξινόγαλο στο μείγμα τον αυγών και αναμειγνύετε καλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το 1/3 του αλευριού και το υπόλοιπο ξινόγαλο και τελειώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι.
Για το flan: ανακατεύετε το γάλα εβαπορέ με το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά και την βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάτε για 30’’.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα ομοιόμορφα. Χύνετε προσεκτικά το μείγμα του flanπάνω από το κέικ. Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και προσθέτετε νερό στο ταψί μέσα στο οποίο έχετε τοποθετήσει τη φόρμα 3 εκ. ύψος.
Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήνετε 1 ώρα μέχρι η επιφάνεια του κέικ να είναι σκληρή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο το κέικ. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζετε από το ταψί με το νερό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, το γαρνίρετε με καραμέλα και καραμελωμένα καρύδια και σερβίρετε.