alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

flan cake top2

ΔΙΠΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

flan cake top2

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 κομμάτια ()

Για γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι καραμέλα
  • 1/4 φλιτζάνι καραμελωμένα καρύδια

Για το flan

  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1 3/4 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
  • 1 1/4 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 10 κουτ. σουπ. ανάλατο μαλακό βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνετε μια μεγάλη φόρμα κέικ και καλύπτετε τον πάτο της με την καραμέλα. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα ταψί και αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  1. Για το κέικ: προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικινπάουντερ, τη σόδα και το κακάο. Ρίχνετε το 1/3 από το μείγμα του αλευριού και το 1/2 από το ξινόγαλο στο μείγμα τον αυγών και αναμειγνύετε καλά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το 1/3 του αλευριού και το υπόλοιπο ξινόγαλο και τελειώνετε με το υπόλοιπο αλεύρι.

  1. Για το flan: ανακατεύετε το γάλα εβαπορέ με το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά και την βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάτε για 30’’.

  1. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα ομοιόμορφα. Χύνετε προσεκτικά το μείγμα του flanπάνω από το κέικ. Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και προσθέτετε νερό στο ταψί μέσα στο οποίο έχετε τοποθετήσει τη φόρμα 3 εκ. ύψος.

  1. Μεταφέρετε προσεκτικά στο φούρνο και ψήνετε 1 ώρα μέχρι η επιφάνεια του κέικ να είναι σκληρή και το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο το κέικ. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζετε από το ταψί με το νερό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

  1. Μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα, το γαρνίρετε με καραμέλα και καραμελωμένα καρύδια και σερβίρετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face