Για 12 άτομα ()
1. Θα χρειαστείτε μια φόρμα κέικ μεγαλύτερη από την φόρμα του κλασικού κέικ. Την βουτυρώνετε και την αλευρώνετε.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το γάλα την μαγιά και την ζάχαρη. Χτυπάτε λίγο με σύρμα χειρός το μείγμα ,κατόπιν βάζετε το σύρμα στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα .
3. Χτυπάτε τα αυγά ξεχωριστά και τα βάζετε στο μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα .Προσθέτετε το αλεύρι ,το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού. Συνεχίζετε για μερικά λεπτά ακόμη το χτύπημα μέχρι να πάρετε μια αφράτη ζύμη .
4. Βάζετε την ζύμη στην φόρμα ,την σκεπάζετε με μια πετσέτα και την αφήνετε 45 λεπτά να διπλασιαστεί.
5. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά (το ελέγχετε, όπως το κέικ για να δείτε εάν είναι ψημένο).
6. Μόλις κρυώσει περίπου μετά από 5-7 το βγάζετε και το βάζετε σε μια σχάρα. Το αφήνετε στην σχάρα για 10 λεπτά περίπου.
7. Ενώ το κέικ είναι ακόμα χλιαρό το ξαναβάζετε πίσω στην φόρμα του ,κάνετε πολλές τρύπες με ένα καλαμάκι στην επιφάνεια του και το σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι. Από τα έξω προς τα μέσα, χρησιμοποιείτε όλο το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό με το σιρόπι για 1 ώρα και μετά το βγάζετε από την φόρμα.
8. Βάζετε το γκλάσο στο σιροπιασμένο γλυκό . Όταν τελειώσει το γκλασάρισμα το βάζετε στο ψυγείο ,το γλυκό θα είναι έτοιμο την επόμενη μέρα.
9. Για το σιρόπι Βάζετε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα εκτός από το ρούμι, και τα ανακατεύετε .Βάζετε το σιρόπι στην φωτιά για 8-10 λεπτά .Μόλις το σβήσετε, βάζετε και το ρούμι .
10. Για το γλάσο Ζεσταίνετε την μαρμελάδα και την βάζετε πάνω στο χλιαρό γλυκό ,με ένα κουτάλι με πολύ προσοχή για να το καλύψετε όλο.
Μπορείτε να το σερβίρετε με χτυπημένη σαντιγί και φρούτα.