Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο AEOLION με τη ζάχαρη και τα δουλεύετε με το χέρι, μέχρι να ασπρίσουν περίπου 5 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε και με το μίξερ για καλύτερο αποτέλεσμα.
2. Προσθέτετε το κονιάκ, τα μπαχαρικά, τη σόδα, το χυμό του πορτοκαλιού, το νερό, τις σταφίδες αλευρωμένες και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε με το χέρι σας το παχύρρευστο μείγμα έτσι, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί Νο36, το οποίο έχετε πασπαλίσει και με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε από πάνω λίγο σουσάμι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Τις σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην «κάτσουν» στον πάτο του ταψιού