alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

stafidopita top 05 10 2017

Γήινη, γλυκιά, υπέροχη και υγιεινή... η σταφιδόπιτα που σπάει ταμεία!

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

stafidopita top 05 10 2017

Γήινη, γλυκιά, υπέροχη και υγιεινή... η σταφιδόπιτα που σπάει ταμεία!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο AEOLION
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κουτ.γλυκ. σόδα
  • 3 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κουτ.γλυκ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. γαρίφαλο σκόνη
  • 3 φλιτζάνια σταφίδες κομμένες στη μέση και αλευρωμένες

Για το πασπάλισμα

  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο AEOLION με τη ζάχαρη και τα δουλεύετε με το χέρι, μέχρι να ασπρίσουν περίπου 5 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε και με το μίξερ για καλύτερο αποτέλεσμα.


2. Προσθέτετε το κονιάκ, τα μπαχαρικά, τη σόδα, το χυμό του πορτοκαλιού, το νερό, τις σταφίδες αλευρωμένες και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε με το χέρι σας το παχύρρευστο μείγμα έτσι, ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.


3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί Νο36, το οποίο έχετε πασπαλίσει και με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε από πάνω λίγο σουσάμι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

ΧΡΗΣΙΜΟ


Τις σταφίδες τις αλευρώνουμε για να μην «κάτσουν» στον πάτο του ταψιού



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face