Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αυγά με το μίξερ χειρός σε ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να σχηματίσουν κορυφούλες και να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε πάλι με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να ασπρίσουν. Προσθέτετε στο ίδιο μπολ τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και το αμύγδαλο. Δουλεύετε το μείγμα ώστε να γίνει ομοιογενές.
2. Με μια ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κυκλικές κινήσεις ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο δεύτερο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
3. Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα μέχρι να δέσει το μείγμα, δηλαδή μέχρι να έχει τη ρευστότητα του ελαιόλαδου και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
4. Μόλις βγει το ταψί από τον φούρνο ζεστό, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
5. Για να φτιάξετε την κρέμα, βράζετε σε μια κατσαρόλα τα 5 φλιτζάνια γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε το κoρν φλάουρ, το οποίο έχετε διαλύσει στο ένα φλιτζάνι κρύο γάλα που έχετε κρατήσει. Δουλεύετε την κρέμα σιγά σιγά με μια σπάτουλα ή ένα αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να πήζει (θα σχηματιστούν μεγάλες παχιές φουσκάλες).
6. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει για 7-9 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και τα ενσωματώνετε στο μείγμα.
7. Αδειάζετε την κρέμα επάνω στη σιροπιασμένη βάση της πίτας, στρώνετε με μια σπάτουλα και πασπαλίζετε με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να τη σερβίρετε και με καραμελωμένα αμύγδαλα ή φουντούκια,