alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cake-crema-giaourtiou topimage

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε την φανουρόπιτα και όχι μόνο μια και μπορείτε να το εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε κέικ που σας έχει μέινει. Η κρέμα γιαουρτιού το μετατρέπει σε ένα αφράτο ανάλαφρο γλύκισμα

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

cake-crema-giaourtiou topimage

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε την φανουρόπιτα και όχι μόνο μια και μπορείτε να το εφαρμόσετε σε οποιοδήποτε κέικ που σας έχει μέινει. Η κρέμα γιαουρτιού το μετατρέπει σε ένα αφράτο ανάλαφρο γλύκισμα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια κέικ ή φανουρόπιτα, σπασμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ανανά αποξηραμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια γλυκό κρασί
  • 1 κουτ. σουπ. μέλι

Για γαρνίρισμα

  • 3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα ανάμεικτα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι & 4 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και προσθέτετε το μέλι και το γλυκό κρασί. Αφήστε τα να μουσκέψουν για 30'. Στραγγίστε τα και κρατήστε το υγρό, το οποίο θα βράσετε για 5'.

 

2. Για την κρέμα: βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε μεσαία ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη ενώ εξακολουθείτε να δουλεύετε τη κρέμα για 10' ακόμα. Την βάζετε στο ψυγείο για 20' να παγώσει.

 

3. Για να μοντάρετε το γλυκό: τοποθετείτε τα κομμάτια της του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ή τα μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια, τα μουσκεύετε με το σιρόπι και σκορπίζετε από πάνω την αποξηραμένα φρούτα. Κατόπιν απλώνετε από πάνω την κρέμα, διακοσμείτε με ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το ελαφρύ σιρόπι από τα αποξηραμένα φρούτα θα ζωντανέψει και θα μαλακώσει τη φανουρόπιτα ή το κέικ που σας έχει μείνει και σας έχει ξεραθεί. Μπορείτε να διακοσμήσετε με αμύγδαλο καραμελωμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face