Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και δουλεύετε με το χέρι ή με το μίξερ χειρός απαλά για 1-2 λεπτά να ανακατευτεί καλά το μείγμα.
2. Προσθέτετε το κρασί, και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι. Ανακατεύετε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.
3. Αρχίστε σιγά να προσθέτετε το αλεύρι ενώ δουλεύετε και μόλις το απορροφήσει όλο το μείγμα θα πρέπει να έχετε ένα ζυμάρι με πυκνότητα κέικ ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ αραιό. Πρέπει πάντως να έχει μια ρευστότητα ώστε να πέφτει στο ταψί.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί το οποίο έχετε λαδώσει πολύ ελαφρά με ένα πινέλο και έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.
5. Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά. Δοκιμάζετε την φανουρόπιτα να είναι ψημένη βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της, το οποίο πρέπει να βγαίνει καθαρό.
6. Μόλις την βγάλετε από το φούρνο περιχύνετε με το μέλι. Αφήστε την να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε ακόμα γκρανμπερις ή να πασπαλίσετε την επιφάνεια της με σουσάμι αντί για ζάχαρη άχνη. Δοκιμάστε την και με καρύδια αντί για φιστίκι Αιγίνης. Καλά είναι να αλευρώσετε τις σταφίδες ώστε να μην καθίσουν στον πάτο του ταψιού.