alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fanouropita-2 large

Ιδιαίτερα πλούσια γεύση, υφή πληθωρική και υπέροχα αρώματα από το κόκκινο κρασί και την κανέλα. Μια φανουρόπιτα σίγουρα ασυνήθιστη που θα λατρέψετε ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι να βρείτε...

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ

fanouropita-2 large

Ιδιαίτερα πλούσια γεύση, υφή πληθωρική και υπέροχα αρώματα από το κόκκινο κρασί και την κανέλα. Μια φανουρόπιτα σίγουρα ασυνήθιστη που θα λατρέψετε ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι να βρείτε...

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. ηλιόσπορους
  • 1 κουτ. σουπ. σπασμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 2 κουτ. σουπ. σταφίδα ξανθιά (αλευρωμένη)
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα

Για το πασπάλισμα

  • 1 κουτ. σουπ. μέλι
  • άχνη ζάχαρη

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και δουλεύετε με το χέρι ή με το μίξερ χειρός απαλά για 1-2 λεπτά να ανακατευτεί καλά το μείγμα.

 

2. Προσθέτετε το κρασί, και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι. Ανακατεύετε με το χέρι ή με ένα κουτάλι.

 

3. Αρχίστε σιγά να προσθέτετε το αλεύρι ενώ δουλεύετε και μόλις το απορροφήσει όλο το μείγμα θα πρέπει να έχετε ένα ζυμάρι με πυκνότητα κέικ ούτε πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ αραιό. Πρέπει πάντως να έχει μια ρευστότητα ώστε να πέφτει στο ταψί.

 

4. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί το οποίο έχετε λαδώσει πολύ ελαφρά με ένα πινέλο και έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.

 

5. Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά. Δοκιμάζετε την φανουρόπιτα να είναι ψημένη βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της, το οποίο πρέπει να βγαίνει καθαρό.

 

6. Μόλις την βγάλετε από το φούρνο περιχύνετε με το μέλι. Αφήστε την να κρυώσει και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε ακόμα γκρανμπερις ή να πασπαλίσετε την επιφάνεια της με σουσάμι αντί για ζάχαρη άχνη. Δοκιμάστε την και με καρύδια αντί για φιστίκι Αιγίνης. Καλά είναι να αλευρώσετε τις σταφίδες ώστε να μην καθίσουν στον πάτο του ταψιού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face