alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fanouropita-1 large

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με κλασσική συνταγή και φινετσάτη γεύση από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

fanouropita-1 large

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με κλασσική συνταγή και φινετσάτη γεύση από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 πορτοκάλια χυμό και από τα 3 μόνο το ξύσμα
  • 2 1/4 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 κουτ. σουπ. μαγειρική σόδα
  • 1 μέτριο λεμόνι τον χυμό του
  • 1 κουτ. σουπ. σουσάμι για πασπαλισμα

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ενώνετε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι. Ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός.


2. Αναμειγνύετε τη σόδα με το χυμό λεμονιού μέχρι να φουσκώσει και το προσθέτετε στο μείγμα των υγρών.


3. Προσθέτετε λίγο - λίγο το αλεύρι – όσο πάρει μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα με ρευστότητα τέτοια ώστε να πέφτει στο ταψί. Στο τέλος ρίχνετε τα καρύδια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.


4. Πασπαλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα και 15'. Δοκιμάζετε την φανουρόπιτα να είναι ψημένη βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της, το οποίο πρέπει να βγαίνει καθαρό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και επιπλέον μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο και τριμμένο τζίντζερ που της ταιριάζουν πολύ. Επίσης σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face