alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

caramel-coconut-cake top

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ενώσετε δύο κέικ; Ένα με μαύρη ζάχαρη και ένα σοκολάτας; Να τα περιχύσετε με ένα γλάσο καραμέλας και να τα πασπαλίσετε με νιφάδες καρύδας; Το αποτέλεσμα είναι απίστευτό! Δοκιμάστε το!

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

caramel-coconut-cake top

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ενώσετε δύο κέικ; Ένα με μαύρη ζάχαρη και ένα σοκολάτας; Να τα περιχύσετε με ένα γλάσο καραμέλας και να τα πασπαλίσετε με νιφάδες καρύδας; Το αποτέλεσμα είναι απίστευτό! Δοκιμάστε το!

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
6 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για το γλάσο

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη και ψημένη καρύδα

Για το κέικ

  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

Για το κέικ σοκολάτας

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3/4 φλιτζάνι και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι και 2 κ.σ. κακάο
  • 3/4 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό

Για το πασπάλισμα

  • 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας ψημένες
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετείτε ολόκληρο το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα κλειστό σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζετε με νερό να καλυφθεί το κουτί. Βράζετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί – το κουτί πρέπει να είναι πάντα καλυμμένο με νερό. Αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.


2. Για το κέικ μαύρης ζάχαρης: σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή και αφράτη κρέμα. προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν πλήρως.


3. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα τελειώνοντας με αλεύρι. Αφήνετε στην άκρη.


4. Για το κέικ σοκολάτας: χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρετέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα.


5. Σε ένα άλλο μπολ ενώνετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και χτυπάτε να ενωθούν καλά. Ρίχνετε προσεκτικά το βραστό νερό.


6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 162 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ. Ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το κέικ μαύρης ζάχαρης στη φόρμα, και από πάνω ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του κέικ σοκολάτας, συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Χτυπήστε καλά τη φόρμα να φύγει ο αέρας από το μείγμα.


7. Ψήνετε περίπου 1 ώρα μέχρι το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15' και μετά το μεταφέρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


8. Για το γλάσο: προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Απλώνετε την καρύδα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε για 6'.


9. Χτυπάτε με το μίξερ το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 3'. Προσθέτετε την ψημένη καρύδα και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες σοκολάτας. Καλύπτετε το κέικ με το γλάσο και πασπαλίζετε με ψημένη καρύδα και τη λιωμένη σοκολάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να παραλείψετε την καρύδα, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με τρούφα σοκολάτας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face