Για 12 κομμάτια ()
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ με ελαιόλαδο. Καλύπτετε την βάση και τα πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε ένα μεγάλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, την καρύδα, την μαγειρική σόδα και την κανέλα. Προσθέτετε τον ανανά που έχετε στραγγίσει καλά και αλευρώσει, την μπανάνα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και τα καρύδια αλευρωμένα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Τοποθετείτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βάζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει καθαρή. Το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει μέσα στην φόρμα πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός, με το σύρμα το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ
μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
5. Κόβετε το κέικ οριζόντια στη μέση σε δύο ισόπαχους δίσκους. Τοποθετείτε τον έναν δίσκο σε μια πιατέλα. Απλώνετε λίγο γλάσο και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνετε το γλάσο από πάνω και στα πλαϊνά το κέικ. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα καρύδια.
Είναι ένα πολύ πλούσιο και «βαρύ» κέικ, το οποίο δεν φουσκώνει πάρα πολύ λόγω των φρούτων που περιέχει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο κλασσικά φρούτα όπως σταφίδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα τα οποία θα μουσκέψετε σε ένα αλκοόλ όπως κονιάκ ή γλυκό κρασί.