alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

top

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και πλούσιο σε γεύση διώροφο κέικ, για τους εραστές της καρύδας και του γλάσου τυριού και όχι μόνο!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙΟΥ

top

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και πλούσιο σε γεύση διώροφο κέικ, για τους εραστές της καρύδας και του γλάσου τυριού και όχι μόνο!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλυκ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ.γλυκ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ανανά ψιλοκομμένο (κονσέρβα σε φυσικό χυμό)
  • 2 μικρές ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες

Για γαρνίρισμα

  • 24 καραμελωμένα καρύδια κομμένα στη μέση

Για το γλάσο

  • 1 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουτ.γλυκ. γάλα πλήρες αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ με ελαιόλαδο. Καλύπτετε την βάση και τα πλαϊνά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


2. Σε ένα μεγάλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, την καρύδα, την μαγειρική σόδα και την κανέλα. Προσθέτετε τον ανανά που έχετε στραγγίσει καλά και αλευρώσει, την μπανάνα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και τα καρύδια αλευρωμένα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


3. Τοποθετείτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 25 λεπτά ή μέχρι να βάζετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και να βγαίνει καθαρή. Το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει μέσα στην φόρμα πριν το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.


4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός, με το σύρμα το τυρί κρέμα και το βούτυρο. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.


5. Κόβετε το κέικ οριζόντια στη μέση σε δύο ισόπαχους δίσκους. Τοποθετείτε τον έναν δίσκο σε μια πιατέλα. Απλώνετε λίγο γλάσο και καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο. Απλώνετε το γλάσο από πάνω και στα πλαϊνά το κέικ. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα καρύδια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι ένα πολύ πλούσιο και «βαρύ» κέικ, το οποίο δεν φουσκώνει πάρα πολύ λόγω των φρούτων που περιέχει. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο κλασσικά φρούτα όπως σταφίδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα τα οποία θα μουσκέψετε σε ένα αλκοόλ όπως κονιάκ ή γλυκό κρασί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face