Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτετε, σιγά – σιγά το αλεύρι, που έχετε προηγουμένως κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
2. Στρώνετε ένα ταψί 22x33 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε στο ταψί το μείγμα για το παντεσπάνι και το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά.
3. Στρώνετε τον πάγκο εργασίας σας με αντιλλητικό χαρτί και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Ενώ παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό, το αναποδογυρίζετε στον πάγκο και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο οποίο το ψήσατε. Ξεκινώντας από την πλευρά με την μεγαλύτερη επιφάνεια, ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει τελείως.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από την σαντιγί και με τη βοήθεια μια σπάτουλας με απαλές κινήσεις διπλώνετε στην υπόλοιπη σαντιγί τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μεταφέρετε το μπολ και τη σαντιγί που κρατήσατε για λίγο στο ψυγείο.
5. Φτιάχνετε το ρολό. Ξεδιπλώνετε απαλά το παντεσπάνι και απλώνετε στην επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την μαρμελάδα, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες περίπου ½ εκατοστό. Στη συνέχεια απλώνετε την σαντιγί με τις φράουλες. Τυλίγετε απλά το παντεσπάνι πάλι σε ρολό. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος με την ένωση προς τα κάτω.
6. Απλώνετε στην επιφάνεια του ρολού την σαντιγί που κρατήσατε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στολίζετε την επιφάνειά του με τις φέτες φράουλας, πασπαλίζετε με το τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε.
Πρέπει να ρολάρετε το παντεσπάνι ενώ είναι ακόμα ζεστό και ελαστικό γιατί αλλιώς θα σπάσει.