alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

roll top2

Εντυπωσιακό, μοναδικό, ιδανικό για πολύ ξεχωριστές περιστάσεις και κυρίως τόσο όμορφο σε χρώμα που σου φτιάχνει από μόνο του την διάθεση αλλά και την όρεξη !!! Με μια εξωτική νότα λόγο του ροδόνερου και του φιστικιού Αιγίνης

ΡΟΛΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

roll top2

Εντυπωσιακό, μοναδικό, ιδανικό για πολύ ξεχωριστές περιστάσεις και κυρίως τόσο όμορφο σε χρώμα που σου φτιάχνει από μόνο του την διάθεση αλλά και την όρεξη !!! Με μια εξωτική νότα λόγο του ροδόνερου και του φιστικιού Αιγίνης

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για γαρνίρισμα

  • 4 φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 3 κουτ. σουπ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ.γλυκ. ροδόνερο
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες

Για το πανεσπάνι

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το πασπάλισμα

  • 2 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτετε, σιγά – σιγά το αλεύρι, που έχετε προηγουμένως κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.


2. Στρώνετε ένα ταψί 22x33 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε στο ταψί το μείγμα για το παντεσπάνι και το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά.


3. Στρώνετε τον πάγκο εργασίας σας με αντιλλητικό χαρτί και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Ενώ παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό, το αναποδογυρίζετε στον πάγκο και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο οποίο το ψήσατε. Ξεκινώντας από την πλευρά με την μεγαλύτερη επιφάνεια, ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει τελείως.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνι από την σαντιγί και με τη βοήθεια μια σπάτουλας με απαλές κινήσεις διπλώνετε στην υπόλοιπη σαντιγί τις ψιλοκομμένες φράουλες. Μεταφέρετε το μπολ και τη σαντιγί που κρατήσατε για λίγο στο ψυγείο.


5. Φτιάχνετε το ρολό. Ξεδιπλώνετε απαλά το παντεσπάνι και απλώνετε στην επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την μαρμελάδα, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες περίπου ½ εκατοστό. Στη συνέχεια απλώνετε την σαντιγί με τις φράουλες. Τυλίγετε απλά το παντεσπάνι πάλι σε ρολό. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος με την ένωση προς τα κάτω.


6. Απλώνετε στην επιφάνεια του ρολού την σαντιγί που κρατήσατε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, στολίζετε την επιφάνειά του με τις φέτες φράουλας, πασπαλίζετε με το τριμμένο φιστίκι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Πρέπει να ρολάρετε το παντεσπάνι ενώ είναι ακόμα ζεστό και ελαστικό γιατί αλλιώς θα σπάσει.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face