alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tourta-mousse-fraoula-sokolata top

Μια τούρτα με αφράτο παντεσπάνι και έναν αξεπέραστο συνδυασμό σοκολάτας και φράουλας που θυμίζει μια αγαπημένη μας σοκολάτα kiss

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

tourta-mousse-fraoula-sokolata top

Μια τούρτα με αφράτο παντεσπάνι και έναν αξεπέραστο συνδυασμό σοκολάτας και φράουλας που θυμίζει μια αγαπημένη μας σοκολάτα kiss

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
2 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη μους φράουλα

  • 3 φλιτζάνια πουρέ φράουλας
  • 1 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • 1 βανίλια σκόνη

Για την κρέμα

  • 600 γρ. κουβερτούρα υγείας (70% περιεκτικότητα σε κακάο) ψιλοκομμένη
  • 2 1/4 φλιτζάνια φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

Για το πανεσπάνι

  • 9 ασπράδια αυγών
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 9 κρόκους αυγών

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ χειρός κρόκους αυγών με 6 κ.σ. ζάχαρη μέχρι το αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σιγά – σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά. Ενσωματώστε τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.


2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού, ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη και στη συνέχεια τα προσθέτετε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενο στεφάνη, τον πάτο της οποίας έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνετε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το βγάζετε από τη φόρμα και το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.


3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας. Σε ένα μπολ βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης καλά στραγγισμένα και ανακατεύετε να διαλυθούν.


4. Αδειάζετε το ζεστό μείγμα πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτετε την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.


5. Στη συνέχεια φτιάξτε τη μους φράουλα. Μουλιάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν. Βάζετε το μισό πουρέ φράουλας σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί ελαφρώς και ανακατεύετε με μια σπάτουλα να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στραγγισμένα, τον υπόλοιπο πουρέ φράουλας, το τυρί κρέμα και την βανίλια. Ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα σαν να είναι λείο. Προσθέτετε την σαντιγί και ανακατεύτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.


6. Φτιάχνετε την τούρτα. Κόβετε το παντεσπάνι με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, οριζόντια σε 4 δίσκους. Τοποθετείτε έναν δίσκο παντεσπάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε το 1/3 της ποσότητας της μους φράουλας. Τοποθετείτε από πάνω τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και απλώνετε άλλο 1/3 από την ποσότητα της μους φράουλας. Στη συνέχεια τοποθετείτε τον τρίτο δίσκο από το παντεσπάνι και απλώνετε την υπόλοιπη μους φράουλα. Τέλος τοποθετείτε τον τέταρτο δίσκο παντεσπάνι και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα σοκολάτας. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να «σταθεί» για 1 ώρα. Βγάζετε την τούρτα από το ψυγείο γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν σας δυσκολεύει το να κόψετε ίσια το παντεσπάνι μπορείτε να το ψήσετε σε 4 μικρά ταψάκια μιας χρήσης.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face