alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rose-cake top

O συνδυασμός σοκολάτας μπαχαρικών αν και ακούγεται παράξενος είναι πολύ ταιριαστός, ειδικά αυτός με το κάρδαμο απογειώνει τη γεύση της

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

rose-cake top

O συνδυασμός σοκολάτας μπαχαρικών αν και ακούγεται παράξενος είναι πολύ ταιριαστός, ειδικά αυτός με το κάρδαμο απογειώνει τη γεύση της

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. ροδόνερο
  • 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το κέικ

  • 2 αυγά
  • 100 γρ. σοκολατα κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1 κουτ.γλυκ. κάρδαμο σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή ξινόγαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.


2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε έναλλάξ το μείγμα το αλευριού με τον γιαούρτι ή το ξινόγαλο, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Χτυπάτε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο και απαλό μείγμα.


4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το κέικ και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε την ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το ροδόνερο. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένα λείο παχύρευστό μείγμα. Προσθέτετε σταγόνα – σταγόνα το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας απαλά ώστε να δημιουργηθούν «νερά» χρώματος στο γλάσο (να έχει δηλαδή σκούρα αλλά και ανοιχτή απόχρωση). Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει το κάρδαμο μπορείτε να βάλετε κανέλα γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο ή λίγο τσίλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face