Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε. Αφήνετε λίγο να ζεσταθεί και προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ. Συνεχίζετε το βράσιμο για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παντεσπάνι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε για 5 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις φουσκώσει το μείγμα, προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνετε και το βούτυρο σιγά-σιγά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 25x25εκ, το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.
3. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά. Κρατάτε λίγη από την κρέμα σε ένα κορνέ για τη διακόσμηση.
4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόβετε το παντεσπάνι οριζόντια σε τέσσερα κομμάτια. Μεταφέρετε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε καλά με το ¼ της ποσότητας του σιροπιού. Στη συνέχεια απλώνετε στην επιφάνειά του το ¼ της ποσότητας της κρέμας. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σιροπιού και κρέμας. Το ίδιο κάνετε και για τα υπόλοιπα 2 κομμάτια παντεσπάνι. Τέλος γαρνίρετε την τούρτα με ροζέτες από την κρέμα. πασπαλίζετε τα πλαϊνά της τούρτας με την τρούφα και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζετε με το κακάο και σερβίρετε.
Μπορείτε να προσθέσετε μέσα και λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι.