Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την επικάλυψη. Σε μια κατσαρόλα με νερό τοποθετείτε κλειστό το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα (χωρίς το χαρτί της συσκευασίας) και το σιγοβράζετε για 3 ώρες. Προσέχετε το νερό να μην βράζει πολύ έντονα για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό. Πρέπει να είναι καλυμμένο με νερό καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού, γι' αυτό αν χρειαστεί προσθέτετε ζεστό νερό. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες το βγάζετε με προσοχή, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και το αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ανοίξετε.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πάρετε ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και χτυπάτε να ενωθούν καλά τα υλικά.
3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 22x30εκ. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς να το ξεφορμάρετε.
4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα εβαπορέ και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το μείγμα του γάλακτος και το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
5. Αδειάζετε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και το χτυπάτε λίγο με έναν αυγοδάρτη για να απλώνετε πιο εύκολα. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνετε το καραμελωμένο στην επιφάνεια του κέικ. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη καραμέλα ή να σερβίρετε το κέικ με σαντιγί.